Известие

Collapse
No announcement yet.

Гнезда за болтове на предната страна на двигател ТС

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Гнезда за болтове на предната страна на двигател ТС

Здравейте,

от вчера съм почнал да разглобявам колата пред блока и се натъкнах на следното нещо:

Като свалих капака над изспукателните колектори (едни тръби между двуцевката и двигателя) и видях че има доста гнезда (доста 4-6 или за болтове - въпросните колектори са 4 и всеки е хванат с по 2 болта за блока на двигателя - чудно ми е другите гнезда за болтове за какво са.

Малко е кофти че нямам фото апарат да илюстрирам питането си, но ако някой има снимка на свален и сниман ТС ще съм благодарен.

П.П.: имам някаква сервизна програма където има чертежи ще и хвърля едно око, но това след постигане целите на ремонта - сваляне на АБС централата и всмукателните колектори.
    Honda CB 500
    Алфа Ромео 156 1.8 '98 (бракувана )
    Москвич Алеко - 6 нюанса на червеното (вечна му памет)
    Зелен дванайсетак от яките (то други няма)

За чарджър колега, за чарджър са Едно нещо дето се върти много бързо и колата с него изчезва от погледа ей така:
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Значи няма липстващ елемент - понеже се оказа че този който ми продаде колата е скрил доста подробности, та си помислих да не би изспускателните колектори да са от друга кола.
      Honda CB 500

Comment

Колега и при мен ги има свободните дупки по блока. Не се шашкай.

Comment

Малко встрани от темата, но да се похваля че след снощното разглобяване, днес сглобих колата (не че беше кой знае какво разглабяне - предимно кабели откачах) и тя взе че тръгна и по някаква причина работи прилично поне на пръв поглед (оплакването ми беше че гълта въздух от някъде, сега като че ли не гълта - причината може да е че намотах още изолирбанд на въздуховода след дебитомера).

Остава проблема с паленето от m-найстия път и с тъпата АБС централа понеже не виждам как ще развия вътрешните 3 болтчета.
          Honda CB 500

Comment

Първоначално публикувано от lord_chuldarkar Покажи съобщение
            Остава проблема с паленето от m-найстия път и с тъпата АБС централа понеже не виждам как ще развия вътрешните 3 болтчета.
            Това е блока на моята двойка - кой дупки те интересуват за какво са?
            И за кои вътрешни болтчета на АБС централата говориш - ако искаш да я махнеш се махат мисля че 3 такива, а не само 3 дето са вътрешни....
            Attached Files
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Предполагам говори за трите болта на ABS централата, които са плътно до стената на коша. Трудно е, но все пак се свалят - то сглобяването е голямата драма, ама и там си има чалъм. Все пак си трябва и правилният инструмент, че иначе няма сваляне.
              Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
              Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
              Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
              Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                Това е блока на моята двойка - кой дупки те интересуват за какво са?
                И за кои вътрешни болтчета на АБС централата говориш - ако искаш да я махнеш се махат мисля че 3 такива, а не само 3 дето са вътрешни....
                Дупките са там където се закачват изспускателните тръби - на снимката поне аз не можах да се ориентирам къде се закачат. Та въпроса е че след като се завият въпросните изспускателни тръби има поне още 4 гнезда който седят празни - колегата оеm предположи че са за чарждър и вероятно е прав.

Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
                Предполагам говори за трите болта на ABS централата, които са плътно до стената на коша. Трудно е, но все пак се свалят - то сглобяването е голямата драма, ама и там си има чалъм. Все пак си трябва и правилният инструмент, че иначе няма сваляне.
                точно за трите вътрешни говоря - ще дадеш ли съвет преди централата какво да сваля за да е по лесно и какъв инструмент ползваш.

мерси предварително.
                Honda CB 500

Comment

Тези свободните тупки са на главата. А относно чарджъра се пошегувах. Не са оставени специално за това може би. Но си ги има. Няма нищо тревожно. Нищо не ти липсва от вдигателя.

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                    Тези свободните тупки са на главата. А относно чарджъра се пошегувах. Не са оставени специално за това може би. Но си ги има. Няма нищо тревожно. Нищо не ти липсва от вдигателя.
                    Я кажи твоя познат майстор още ли се занимава с алфи - понеже моята продължава да пали от 12тия път - и като запали и подам газ все едно няма гориво да вдигне обороти - и така докато позагрее малко после върви уж прилично.
                    Honda CB 500

Comment

Той със всичко се занимава. Но сега в лясковец. На околовръсното. В нов сервиз. Ако искаш пиши ми на лично ще ти дам телефона му.

Comment

Тия 3 болта са за захващане на изпускателните тръби, при тебе явно тая планка е махната, а абсса мисля че се вади като се махнат две болчета от двете страни на централата - стойката е на 3 такива, но не виждам причина да се маха и тя, ако не е нужно.....
                        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Планката е понадолу. Не става въпрос за тях.

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                            Планката е понадолу. Не става въпрос за тях.
                            Можеш да си заложиш главата че става дума за тях - по надолу има и други, но тия също са за това - мързи ме да слизам до долу да ги снимам.......

Comment

Ми незнам. Моята Г-образна планка която е хваната за долната част на колекторите при свръзката към двуцевката в другата си част се хваща за блока. Не за главата. Незнам при Цф3 моторите при които катализаторите са на колекторите може планката да е по-нагоре. Незнам. Но и при мен тези са свободни, а и при много други ЦФ2 които съм виждал.

Те коелкторите са на шпилки към блока. А дупките си седят празни. Има и резба нарязана на тях.
                              Last edited by oem; d.m.y г., 14:32.

Comment

Working...
                              X